Södertälje Padel

Hansavägen 6

151 38 Södertälje

Förening & Akademi

Publicerat: 2023-07-31

Södertälje Padel startar samarbete med Södertälje Padel & Tennisklubb (SPTK) för att stärka racketssporten i Södertälje och utöka erbjudandet inom padeln genom bildandet av en gemensam akademi och förening. Samarbetat leds av Yerko Müller och tar sin start redan i höst

Södertälje Padel och Södertälje Padel & Tennisklubb meddelar idag att de har ingått ett partnerskap för att främja padel- och racketsporten och öka spelglädjen för sina gemensamma medlemmar. Genom att förena sina resurser och expertis kommer de två klubbarna att erbjuda en bredare och mer omfattande upplevelse för padelentusiasterna i Södertälje, med start hösten 2023.

Ambitionerna är höga

Södertälje Padel & Tennis klubb, sedan många år ledd av Yerko Müller, blir ansvariga för att i Södertälje Padels lokaler bedriva ungdoms- och föreningsverksamheten som kommer att ligga som en grund för utvecklingen och bildandet av den akademi som man tror kan bli en av Stockholms största:

”Södertälje har en stark och historiskt stark koppling till racketsport och vi är glada att få hjälpa Södertälje Padel med vår expertis och allt vi lärt oss genom åren vi byggt upp en av Sveriges främsta tennisklubbar”, Säger Yerko Müller, klubbchef Södertälje Tennis Klubb.

När klubbarna samarbetar komponerar man det bästa av två världar. En infrastruktur som tennisen byggt upp under årtionden med metodik, filosofi och en stark administration samtidigt som man kan dra nytta av padelns breda målgrupp och stora lokaler för att locka spelare i alla åldrar och med stor geografisk spridning. 

Musse Kilickiran, Klubbchef på Södertälje Padel fortsätter;

”Vi har länge velat bygga en egen förening och har en stor efterfrågan på gruppträningar, barn- och ungdomsverksamhet men även elitsatsningar. Uppdraget har stundtals känts för omfattande får vår organisation men genom att sammarbeta med Yerko och tennisens fina team så kan vi istället fokusera på att hjälpa till att stötta och marknadsföra satsningen. Det blir en win-win”

Start hösten 2023

Båda klubbarna ser fram emot att utbyta kunskap och erfarenheter från sina respektive sporter. Partnerskap kommer att ge medlemmarna möjlighet att lära sig och utvecklas inom både Padel och Tennis och ambitionen är att börja med begränsade grupper, med fokus på barn- och ungdom och sedan öppna upp för vuxentärning och elitsatsning. Samarbetet startar under Juli månad och man kan anmäla sig redan nu till hösten.

Du kan läsa mer och finner anmälan för HT-23 via denna länken och för mer information om utbud, priser och tider är du välkommen att kontakta:

Yerko Muller; 070-8866938
padel@sptk.se

Musse Kilickiran; 070-6373322
musse@sodertaljepadel.se

Inom kort skickar vi ut fler anmälningslänkar och prisinformation.

OBS! Det är begränsat med platser första terminen.